meceto.acko Sogh
Број на мислења : 56 Localisation : Earth 2 Registration date : 2007-07-17
| Предмет: The Island Чет Jул 19, 2007 3:44 pm | |
| In 2019, when most of the outside world has been contaminated, a community of people, rescued from the toxic environment, live by Utopian standards in an isolated colony. The rules of living are selected for them; clothing, meals, leisure, and jobs are all structured and controlled. Everyone in the community anticipates a special event, the lottery, in which one person wins a chance to move to a paradise, the only uncontaminated area left on Earth, known as "The Island." =-=-=-=-=-=-= http://en.wikipedia.org/wiki/The_Island_%282005_film%29i? | |
|
Divich Admin
Број на мислења : 92 Registration date : 2007-04-10
| Предмет: Re: The Island Чет Jул 19, 2007 6:33 pm | |
| Филмот е одличен, ама неможам да се сетам како се викаше стариот филм од кој овој е инспириран. | |
|
Pirate Sogh lagh
Број на мислења : 35 Age : 39 Localisation : Skopje, Macedonia Registration date : 2007-06-30
| Предмет: Re: The Island Пет Aвг 17, 2007 3:18 pm | |
| Филмов е генијален и освен инзвонредна приказна, ако го гледате повеќепати и убаво го запазите ќе видите дека исто тако носи длабоки филозофски, етички и социолошки импликации.
Не знам дали е правен по некој друг филм или не, но тоа што го видов многу ми се допадна и филмов ме бендиса. | |
|
meceto.acko Sogh
Број на мислења : 56 Localisation : Earth 2 Registration date : 2007-07-17
| Предмет: Re: The Island Пет Aвг 17, 2007 5:05 pm | |
| hey everybody!
ne znam dali ste ja ccitale BRAVE NEW WORLD od Aldous Huxley, i tamu ima nekoi temi koi nalikuvaat na
Ckalja напиша: длабоки филозофски, етички и социолошки импликации.
osobeno sociolosskite...
a za toa kloniranjeto mislam deka ne e daleku denot koga kke sadime organi koi posle i kke gi zzneeme koga kke ni zatrebaat... | |
|
Divich Admin
| Предмет: Re: The Island Чет Aвг 23, 2007 3:06 am | |
| Органи и денес се пресадуваат....... Не кажав нешто ново со ова, но тоа ме потсети дека земјите од третиот свет се главно наоѓалиште на органи за пациентите од развиените земји. The Island? | |
|
Pirate Sogh lagh
Број на мислења : 35 Age : 39 Localisation : Skopje, Macedonia Registration date : 2007-06-30
| Предмет: Re: The Island Пет Aвг 24, 2007 12:40 pm | |
| Па на некој начин во право си Дивич. Некако сето тоа наликува на приказната, ова со земјите од третиот свет.
Само дали таму ја сместуваме и нашата? | |
|
Divich Admin
| Предмет: Re: The Island Саб Aвг 25, 2007 1:48 am | |
| Интересна работа. Вчера баш во весник прочитав: "Наши граѓани одат во Пакистан на пресадување бубрези", и тоа на црно. Нашава земја е неразвиена, ама дефиниција за земја од третиот свет (мислам дека) беше експлоатирана земја...... Замисли Пакистанците поради немаштија си продаваат по еден бубрег. Тоа е експлоатација далеку позади границата на умот. | |
|